Sosyal Medya Bağımlılığı Nasıl Geçer

Sosyal Medya Bağımlılığı Nasıl Geçer

 

Sosyal medyanın genel tanımı çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımı sunarak internet ortamındaki diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür. 
 


Sosyal Medya Nasıl Doğru Kullanılır?
 

Bir bireyin hayatını idam ettirebilmesi için gündelik yaşamında yapması gereken sorumlulukları bulunmaktadır. Bir çocuk okula gitmeli, eğitim hayatını aksatmamalı ve öğrenme yetisini kaybetmemelidir. Bir anne eğer çalışan bir anne ise işe gitmeli evdeki sorumluluklarını yerine getirmelidir. Aynı şekilde bir baba çalışmalıdır, ailesine destek olabilmelidir.

 

Hayat daima bir döngü halindedir. Her birey kendinden ve etrafındaki işleyişten sorumludur. Peki, bizler şu anda bu işleyişin ne kadarını yerine getirebiliyoruz? Eğer hayati düzenlerimizin tepe taklak olduğunu ve bu işleyişe yetişemediğimizi düşünüyorsak Sosyal medya çukurunun içine hapis olunmuş demektir. Her şeyden önce yapılması gerekilen ilk adım iletişimdir. Artık herkes sosyal medyadan kurtulmak için Youtube işlerine giriyor ve Youtube abone satın alma yarışına giriyorlar. Kişi etrafındaki insanlardan bu konu ile ilgili serzenişler ve olumsuz tepkiler alıyorsa sosyal medyayı doğru kullanabilme adımlarını takip ederek faydalı bir şekilde sosyal medya kullanıcısı olabilmektedir. Aşağıdaki adımları lütfen dikkatle okuyunuz.
 


1. Daima Hayatın İçinde Kalınmalıdır

 


Çoğu bireyin sosyal medya bağımlısı olma sebebi, psikolojik bir bunalım ardından içe kapanma yaşayarak kendini kapatmasından kaynaklanıyordur. Farkında olmadan etrafındaki kişilerden uzaklaşarak asosyal bir hayatın içerisine seyir etmektedir. Bu yüzden daima hayatın içinde kalınmalıdır. Her ne kadar psikolojik olarak bir çöküntü yaşanmış olsa da yardım ve desteği ailesinden ve sevdiklerinden almalıdır. Sosyal medyanın bir araç olduğu hiç bir zaman unutulmamalıdır.


2. Ebeveynler Çok Dikkat Etmelidir
 

Bir bebek yürümeyi yaklaşık olarak 1 yaşında öğrenir, konuşabilmeyi, tepki gösterebilmeyi. Çocuklar çok hızlı bir şekilde öğrenim sağlar. Onlara gösterilen her duygu ve düşünceyi, hareketleri hızlı bir şekilde öğrenir. Bu şekilde kişilikleri ortaya çıkar ve kişisel olarak kendilerine bir karakter çizmeye o yaşta ebeveynleri fark etmese de başlamış olurlar. Gelişim çağında olan her çocuğun yanında ebeveynler mutlaka hareketlerine çok dikkat etmelidir. Telefon, televizyon, tablet bunlar gelişim çağında olan bebeklerin ve çocukların yanında en az 2 yaşına gelene kadar sizlerin kontrolü dahilinde verilmelidir. Çocuklar ağladığında eline verilecek olan bir sus payı olarak görülmemelidir.


Bir çukur düşünün dibe batmak ve yukarı çıkabilmek sizin elinizde. Takipçi Satın Al sizlere faydalı olarak verimli bir sosyal medya kullanıcısı da olabilirsiniz, Zararlı olarak hayatınızın kontrolünü kendi ellerinizle sosyal medyaya teslim ederek bir bağımlıda olabilirsiniz.

 

3 Dakika Önce